Slapen in een voormalig klooster gebouwd in 1926. Hotel Het Klooster in Kloosterburen heeft 16 kamers en een grote tuin. In de voormalige refter is het restaurant waar je kunt genieten van de heerlijke ‘regionale’ keuken.

Reserveer je kamer bij Het Klooster

Hotel Het klooster heeft ook een inpandige kapel, 4 conferentiezalen en een eigen bibliotheek met informatie over de regio.

Hotel

Er zijn 14 tweepersoonskamers. Elke kamer is uniek, want geen enkele kamer is hetzelfde met elk zijn eigen sfeer, kleuren en met gedichten aan de muur. Ook zijn er 2 grote vierpersoonskamers aanwezig. In totaal telt Hotel het Klooster 36 bedden. Alle hotelkamers zijn voorzien van ieder gemak: koffie- en thee faciliteiten en uiteraard eigen douche en toilet.

Restaurant Het Klooster

Het restaurant en de bar van Hotel Het Klooster zijn gevestigd in de voormalige refter van het complex. Via de ruime serre met openslaande deuren bereiken de gasten een groot terras en de prachtige tuin. De keuken wordt op ‘eigenwijze’ beheerd, zonder vaste menukaart en met een knipoog naar oude ‘kloosterrecepten’.

Nonnenklooster

In 1924 is Het Klooster gebouwd en deed dienst als nonnenklooster annex huishoudschool, bewaarschool (kinderopvang) en bejaardenhuis. Je kunt nog goed zien dat het vroeger een klooster is geweest. In het gehele complex bevinden zich bijzondere (kunst)voorwerpen. Ook de kapel en veel andere elementen uit die tijd zijn bewust in stand gehouden.

Landschappelijke streek ‘Het Hogeland’

Het hotel-restaurant ligt in een landschappelijke streek met karakteristieke wierdendorpen, molens, oude kerken, landhuizen met landgoederen (borgen), maren (oude kreken), galeries en musea. De zeehondencrèche in Pieterburen, het Nationaal Park Lauwersmeer, Waddeneiland Schiermonnikoog en de visserijhavens van Lauwersoog en Zoutkamp zijn leuke uitjes in de regio.

De afstand van Hotel Het Klooster tot de stad Groningen is 25 kilometer.

Hotel Het Klooster is een prima uitvalsbasis voor uw ontdekkingstocht van het Groninger Waddenkustgebied.