Voormalig zeilend vrachtschip de Excelsior (anno 1901) bracht 100 jaar geleden turf over de Zuiderzee naar de Randstad. Omgebouwd tot luxe verblijf, maakt Zeilklipper Excelsior vanuit de haven in Harlingen nu prachtige meerdaagse zeiltochten naar de Waddeneilanden.

Boek je zeiltochten bij Zeilklipper Excelsior

In 1901 werd het zeilend vrachtschip de Excelsior in Dedemsvaart te water gelaten. Deze Hasselteraak vervoerde voornamelijk turf over de Zuiderzee naar de Randstad om te bevolking aldaar van brandstof te voorzien.

Het toenmalige vrachtruim is inmiddels verbouwd tot een comfortabel verblijf met de luxe van heden. Het gastenverblijf is ruim ingedeeld met een persoonlijke en gezellige uitstraling. De lichte hutten zijn voorzien van brede bedden. De twee douches en wc’s, evenals de wasbakjes in alle hutten, maken het verblijf op het Wad tot een vakantie met alle gemakken.

Chris Buck is de trotse eigenaar en geniet elke dag opnieuw van het leven op en met het Wad. Actief zeilen en je mee laten nemen door wind en getij richting de Waddeneilanden, pauzeren op een zandbank die met laag water je eigen eilandje vormt, met het visnet op garnalenvangst terwijl het schip ligt te rusten. Het is een must om dit mee te maken.