Rival bv in Harlingen is een vissersbedrijf dat gespecialiseerd is in de mosselvangst. Op percelen in de Waddenzee in de buurt van Terschelling laten ze mosselzaad uitgroeien. Als de mossels volwassen zijn, vindt de mosseloogst plaats met de vissersboten YE18 of YE25.

Dagverse wadden mosselen: van boord direct naar de handel en consument

Direct aan boord sorteren ze de mosselen uit: schelpen, zeesterren, oesters en andere zeedieren gaan terug naar zee. Vervolgens verwateren de vissers van Rival de mosselen met Waddenzeewater. Na het verwateren vindt er een controle plaats op kwaliteit: kapotte en lege schelpen halen ze er dan uit. Daarna spoelen ze de mossels na en maken ze de schelpdieren schoon. Tot slot vindt een nacontrole plaats op kwaliteit en verpakken ze de mosselen in jutezakken.

Verkoop wadden mosselen

Vanaf het schip worden de mosselen gekoeld en direct vervoerd naar de handel, waaronder Veltman Visservice in Harlingen.

Consumenten kunnen rechtstreeks aan boord van de YE 25 in het Harlinger Verbindingskanaal (Kanaalweg 94) de mosselen kopen. Elke vrijdag van 08.30 – 15.00.

Rival bv
Hanerak 1
8862 DD Harlingen
www.rivalmosselen.nl
M: 06 53180090

 

Mosselperceel van Rival bv op de Waddenzee

Mosselperceel van Rival bv op de Waddenzee

 

Foto: mosselperceel (Facebook Rival mosselen)
Foto: mosselen ( zie colofon Waddengoud)