Op de Wadden is de lucht puur, de wind rauw en het aantal zonuren hoog. Niet voor niets zijn de Wadden onderdeel van Unesco Werelderfgoed. Op de steeds zilter wordende grond is het gelukt om de lekkerste aardappels te telen, die worden gestimuleerd met biologisch gecertificeerd en op land geteeld zeewier uit het Waddengebied.

‘van de Wadden’ chips zijn verkrijgbaar in verschillende supermarkten, campingwinkels en musea in Noord Holland. Ook online kan je onze chips vinden en bestellen. Kijk op www.vandewadden.nl

  • Deze smaakvolle aardappels worden gestimuleerd met biologisch gecertificeerd en op land geteeld zeewier uit het Waddengebied.
  • Van de wadden draagt het waddengoud keurmerk dat garantie geeft dat de chips uit het waddengebied afkomstig zijn en duurzaam zijn geproduceerd.
  • Bijzonder lekkere chips in 4 unieke smaken.

Project Zeker Zilt
Verzilting vormt wereldwijd één van de grootste bedreigingen voor de landbouwsector. De stijgende zeespiegel en toenemende droogte door klimaatverandering versnellen deze verzilting en maakt dat boeren hun grond steeds minder productief kunnen gebruiken. In het waddengebied doet Salt Farm Foundation samen met Stichting Blauwe Polder, Louis Bolk Instituut, pootaardappelbedrijven Den Hartigh en Smits, telers in de waddenregio en streekkeurmerk Waddengoud praktijkonderzoek naar de mogelijkheden van teelt op verzilte grond. Dit gebeurt binnen project ‘Zeker Zilt’ waarin vanuit een breed perspectief gekeken wordt naar de mogelijkheden en kansen voor telers in het waddengebied. De “Van de Wadden” chips is vanuit het project één van de eerste producten op de markt en breekt hiermee een lans voor het telen van gewassen op zilte grond. Het keurmerk Waddengoud garandeert de herkomst uit de Waddenregio en de teeltwijze van de gewassen. Het Waddenfonds is mede financier van het Project Zeker Zilt.

Meer dan chips
Naast de zilte chips wordt in het project Zeker Zilt onder het merk “Van de Wadden” de komende periode een markttest gedaan voor zilte tafelaardappelen en wortelen uit de waddenregio. Het doel hierbij is om deze aardappelen vanaf augustus in diverse retail- en horecagroothandel kanalen in Nederland te introduceren.

Van de Wadden chips

Van de Wadden chips

Van de Wadden chips