Vlakbij het bos, strand en het centrum van De Koog staan de vakantiehuizen van De Leeuwerik. De negen vakantiehuizen zijn ingericht voor vier personen en hebben elk hun eigen karakter. Het interieur is geïnspireerd op de omgeving en maakt het Texelse vakantiegevoel compleet.

De vakantiehuizen liggen op een unieke locatie: aan de rand van een woonwijk en grenzend aan het bos. Met tien minuutjes wandelen ben je op het strand. Het centrum van De Koog is op vijf minuten loopafstand. Op deze plek ben je dichtbij de reuring van het dorp, maar toch ver genoeg ervan af om de rust van het eiland te ervaren.

Interieur met eilandgevoel

De huizen zijn verschillend ingericht, passend bij hun naam en de omgeving. Zo heeft de ‘Duindroom’ een rustig interieur met een dromerige sfeer, kun je in ‘De Strandvondst’ gejutte spullen vinden en is ‘De Veldleeuwerik’ ingericht met veldbloemen en botanische platen. Het uitzicht op duintuin met inheemse beplanting geeft je een waar eilandgevoel. 

Bekijk de huizen van De Leeuwerik

Familiebedrijf

De Leeuwerik wordt gerund door de broer en zussen: Wouter, Desirée en Suzanne Boon. Het is een echt familiebedrijf en opgericht door hun opa en oma, in 1972. Het drietal is op het erf van de vakantiehuizen opgegroeid en kennen alle geheime plekjes in de buurt. Ze delen graag hun tips voor een wandeling, etentje of fietstocht in de omgeving.

Duurzaam

Bij de inrichting van de vakantiehuizen is zoveel mogelijk gekozen voor duurzame materialen en lokale producten. De boxspringbedden zijn gemaakt in Friesland, de kussens en dekbedden komen uit de Texelse wolfabriek. De trapleuningen zijn boomtakken en de meubels zijn een mix van nieuw en vintage. De huizen worden schoongemaakt met ecologische reinigingsmiddelen en de bedden worden opgemaakt met duurzaam katoen.

Bakkerij

Op het erf van De Leeuwerik is de bakkerij van Wouter Bakker. Hier kun je in het weekend genieten van versgebakken zuurdesembrood, croissants en lekkernijen. Zodra je de deur van je vakantiehuis uitstapt ruik je de geur van vers brood al.

Ook zin om Texel te ontdekken?
Boek je verblijf bij De Leeuwerik

De Leeuerik Texel

De Leeuwerik Texel