Hotel de Lindeboom in Den Burg op Texel heeft een brasserie en een restaurant ‘Drank -en spijslokaal ’t Schoutenhuys’. In de Brasserie serveren ze ontbijt, lunch en diner. In ’t Schoutenhuys serveren ze de ‘Gerechies’.

Reserveer een tafel bij Brasserie de Lindeboom
Reserveer een tafel bij Drank -en spijslokaal ’t Schoutenhuys

Brasserie
De Brasserie met haar zonnige serre is een culinaire ontmoetingsplek voor hotelgasten, Texelaars en toeristen. De deuren staan de hele dag voor je open voor ontbijt, lunch en diner of een heerlijk tussendoortje.

Geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet. De gezellige ruimte nodigt uit om een kop koffie te drinken en nog even de krant te lezen. ’s Middags gaat de Brasserie over op de lunchkaart met verrassende broodjes, creatieve salades en huisgemaakte soepen.

Tijdens het diner zijn de vele vissoorten en echt Texelse producten een aanrader. Je bent ook welkom voor een biertje of wijntje aan de bar. De brasserie schenkt Texelse speciaalbieren. De Brasserie vormt ook vaak het toneel voor leuke optredens of Texels cabaret.

Drank -en spijslokaal ‘t Schoutenhuys
Verrast worden tijdens je avondje dineren? Eten in Het Schoutenhuys is een ware belevenis. Sinds 2009 kun je hier genieten van de Gerechies, grootse gerechten in klein formaat.

t‘ Schoutenhuys serveert hierbij Texelse gerechtjes, zoals asperges, garnalen, lamsvlees en kaas, maar ook oriëntaalse en zowel warme als koude gerechtjes. De keuken werkt langzaam toe naar de ‘hoofdgerechies’ en de ‘nagerechies’. Indien je dit op prijs stelt, kunnen ze aan tafel uitleg geven over wat ze serveren.

Marco Schipper, bedrijfsleider van De Lindeboom, legt uit hoe het idee van de Gerechies is ontstaan. “Te weinig Texelaars weten wat ‘t Schoutenhuys precies is. Is dat niet het fantastisch mooie pandje aan de Groeneplaats? Niet iedereen weet dat ‘t Schoutenhuys een zelfstandig restaurant is. Daarom waren wij op zoek naar een duidelijke signatuur, vooral om dit restaurant te onderscheiden van Brasserie De Lindeboom. Deze twee waren te veel naar elkaar toegegroeid. Bij de Brasserie klopte alles, bij ‘t Schoutenhuys waren we nog zoekende. Het idee van de Gerechies leefde al een jaar, maar we wilden het graag eerst verfijnen. Nu bevalt het ons én onze gasten uitstekend. Sinds de invoering van de Gerechies is het aanmerkelijk drukker in ’t Schoutenhuys en een tafeltje reserveren is zeer aan te raden.”

Pierre Wind smult van de Gerechies
In een review op Tripadvisor is te lezen dat de tv-kok Pierre Wind in 2016 van de Gerechies heeft gesmuld en gaf daarbij complimenten aan de kok.