Op Terschelling kun je bij Kookstudio Flang in de Pan in Hoorn terecht voor kookworkshops, culinaire excursies op de Wadden en catering met Terschellinger producten. Los of met een verblijf bij B&B de Postoari een mooie belevenis.

Boek een activiteit bij Kookstudio Flang in de Pan

Kookworkshops en culinaire excursies

Koken bij Flang in de Pan is een echte Terschellinger belevenis. Flang Cupido is kok en geboren en getogen op Terschelling en neemt je in zijn kookworkshops en culinaire excursies mee de eilander natuur in. Daar gaat hij met jou op zoek naar de mooiste en meest verse ingrediënten. Wilde eetbare planten, zilte groenten of kokkels rapen op het drooggevallen wad zijn een paar voorbeelden van de culinaire schatten op Terschelling waar Flang je mee naar toe neemt. Na de maaltijd te hebben verzameld, ga je terug naar de kookstudio om samen heerlijke gerechten ervan te bereiden. Voor jong en oud een bijzondere ervaring.

Streekproducten van Terschelling

Voor al zijn gerechten en hapjes gebruikt Flang Terschellinger streekproducten. Naast al het lekkers uit de natuur als paddenstoelen, zilte groenten, zeewier, wild, kokkels en oesters, zijn dat ook groenten en kruiden uit zijn eigen moestuin, cranberry’s, boerenkazen, lamsvlees, rundvlees, sap, compote, handgemaakte bonbons en ijs.

Catering

Flang kookt ook op locatie. Invullingen voor diners, barbecues, buffets, hapjes, lunches of picknicks kan hij verzorgen. Altijd met streekproducten van Terschelling.

Oesterman

Een bijzonder hapje voor fijnproevers zijn de verse oesters uit de Waddenzee. Als oesterman komt hij ook op locatie om verse oesters te laten proeven of er heerlijke bereidingen van te maken.

B&B De Postoari

In een oude pastorie uit 1907 in Hoorn runt Flang samen met zijn vriendin Willemijn Steentjes B&B De Postoari. Het is een sfeervolle bed & breakfast op het oostelijk deel van Terschelling. Ze bieden je het typisch Terschellings ‘bed en ombiten’. De B&B heeft verder 4 luxe kamers, een prachtige tuin en uiteraard kan jij als gast ook meedoen aan de activiteiten van de kookstudio.

3-voudig wereldkampioen snertkoken

Wist je dat Flang’s snert wereldberoemd is? Maar liefst 3 maal wist Flang de wereldtitel snertkoken op zijn naam te schrijven. Ook zijn snert behoort uiteraard tot de culinaire mogelijkheden binnen de activiteiten van de kookstudio.

Over Flang & Willemijn

Willem Andries Cupido is Flang’s naam voluit. In de Terschellinger volksmond is zijn roepnaam al jarenlang Flang. Begin 2000 heeft hij strandpaviljoen Heartbreak Hotel bij Oosterend opgericht (hedendaags ook Waddengoud). Hij runde het bedrijf 20 jaar lang. Daarnaast werkt hij veel samen met de Waddenvereniging voor de promotie van ons Werelderfgoed Waddenzee en heeft hij in 2017 de Zilte Smaak opgericht, de eerste proeftuin voor zilte groenten op Terschelling.

Willemijn heeft 8 jaar voor Oerol gewerkt. In die tijd leerde ze Flang kennen en verhuisde uiteindelijk naar Terschelling. Naast het runnen van de B&B, zet ze zich in voor een duurzamer Terschelling. In samenwerking met anderen resulteerde dit in de oprichting van Terschelling Energie, de eerste energiecoöperatie van het eiland.

Sinds 2020 hebben Flang in de Pan en B&B De Postoari het Waddengoud keurmerk.