Chef-kok Co Huijbrechts van Hotel-restaurant Ambrosijn op Schiermonnikoog werkt zoveel mogelijk met streekgeboden biologische producten, vlees en duurzame vissoorten. Tevens hebben ze het kleinste hotel op het eiland.

Reserveer je tafel bij Ambrosijn
Reserveer je kamer bij Ambrosijn

Restaurant
In de gerechten van restaurant Ambrosijn proef je de passie van de eigenaar en chef-kok Co Huijbrechts. Na een lange carrière als chef-kok in verschillende gerenommeerde restaurants door heel Nederland koos hij in 2010 voor het openen van een eigen restaurant op het mooie Schiermonnikoog. Hier brengt hij zijn culinaire dromen in praktijk waarbij hij zoveel mogelijk werkt met producten van het eiland en de regio.

IJssalon
Naast het restaurant heeft  Ambrosijn ook een ijssalon. Hier bereiden ze elke dag ijs uit de beste producten, waaronder verse melk van eilander koeien. In het hoogseizoen is er veelal keuze uit zo’n 30 smaken, waaronder toppers als duindoorn-, vlierbes- en eilanderhoningijs.

Hotel
De drie hotelsuites van Ambrosijn vormen samen het kleinste hotel van Schiermonnikoog. De accommodatie is gewaardeerd met vier sterren (volgens de Nederlandse Hotel Classificatie). In de hotelsuites van Ambrosijn kun je riant overnachten.

De suites zijn gelegen op de 1e verdieping, hebben elk een eigen ingang en zijn via een buitentrap bereikbaar. Je beschikt over een woonkamer met zithoek en eethoek, een afzonderlijke slaapkamer met extra lange boxspringbedden en een luxe badkamer met regendouche, jacuzzibad en toilet.

Verder zijn de suites voorzien van TV, DVD-speler, gratis Wifi, minibar, vloerverwarming en apparatuur voor het zetten van koffie of thee. Een selectie van films staat voor je klaar.

Vanaf 2017 is ook een familiesuite beschikbaar. Hier heb je de beschikking over een woonkamer en twee afzonderlijke slaapkamers, zodat je comfortabel met 4 tot 6 personen kunt overnachten. De familiesuite heeft verder dezelfde voorzieningen als de andere suites.

Ambrosijn
De naam Ambrosijn betekent niet alleen ‘nectar voor de goden’, maar is tevens afgeleid van de naam van de ‘wilde’ appeltjes van Schiermonnikoog. Die appeltjes groeien overal langs de fiets- en wandelpaden van het eiland, ontstaan uit de vele klokhuizen die gasten in de loop der jaren achteloos hebben weggegooid.

Het appelras ‘Ambro’ dat hieruit is gekweekt heeft de naam meegekregen van Ambrosius Visser, een eilandbewoner, die tijdens een poging om drenkelingen uit zee te redden is verdronken.

 

Foto: Hotel-restaurant Ambrosijn.