Jef Schuur en Nadine Mögling van Restaurant Bij Jef in Den Hoorn op Texel werken veel met Texelse producten. Bij Jef draagt als enige restaurant in het Waddengebied een Michelinster. Ook heeft Bij Jef een hotel.

Reserveer je tafel Bij Jef
Reserveer je kamer Bij Jef

Restaurant
Als rasechte Texelaar werkt SVH Meesterkok Jef Schuur graag met Texelse specialiteiten. Het Texels lamsvlees is daar één van. Deze lokale producten hebben bijzondere kwaliteiten en combineert hij graag met buitenlandse stijlen en smaken.

Ze reizen dan ook regelmatig de wereld over om inspiratie op te doen en nieuwe culinair invloeden te ontdekken. Op die manier creëert Jef prachtige en eigenzinnige gerechten. De meeste gasten laten de kaart dan ook links liggen en laten zich graag verrassen.

Nadine Mögling is SVH Meestergastvrouw en sommelier ofwel wijnspecialist. In 2010 werd ze uitgeroepen tot ‘Wijn- en spijsspecialist van het jaar’ en in 2013 kreeg ze de titel ‘Beste gastvrouw/-heer van de Benelux’.

Van binnenkomst tot weer weggaan, alles moet in detail kloppen voor hun gasten, zodat ze zich op hun gemak voelen. Op die manier probeert Bij Jef haar gasten een onvergetelijke ervaring te geven.

Hotel
Bij Jef is gevestigd in een voormalige pastorie in het centrum van Den Hoorn. Onderin is het restaurant gevestigd en bovenin heeft Bij Jef 12 hotelsuites.

De kamers aan de achterzijde bieden een riant uitzicht op de Texelse weilanden. De kamers aan de voorzijde kijken uit op het charmante dorpsstraatje met historische panden.
Alle kamers zijn van alle gemakken voorzien, waaronder een minibar met daarin onder andere de favoriete wijn (inclusief champagne) van Nadine.

En in de ochtend wacht de gast Jef’s ontbijt. In meerdere gangen een parade van originele warme en koude gerechtjes, huisgemaakte broodjes met Texelse lekkernijen, seizoensfruit, dagverse sappen en een glas verkwikkende bubbels.

Michelinster
Het restaurant Bij Jef heeft al geruime tijd een Michelinster. Dit is een onderscheiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening. Elk jaar doet Bij Jef zijn uiterste best om de ster te behouden. Elk jaar wordt er een nieuwe Michelingids uitgegeven waarin alle sterrenrestaurants een vermelding hebben. Deze gids wordt in veel landen als dé autoriteit gezien op gebied van lekker eten en gastronomische topkwaliteit.