Biologische Schapenboerderij De Zeekraal op Terschelling verkoopt eigen schapenkaas. Ook maken ze koeien-schapenkaas en cosmetica van eigen melk. En voor een boerenbeleving of overnachting ben je altijd welkom bij De Zeekraal op Terschelling.

Bestel kaas bij De Zeekraal

De Zeekraal biologische schapenkaas

Vlakbij natuurreservaat De Boschplaat in Oosterend op Terschelling ligt schapenboerderij De Zeekraal van Gerben en Jolanda Bakker. Op deze plek waar duinen en de Waddenzeedijk bijna samenkomen grazen hun schapen bijna jaarrond. Door de zilte omstandigheden, de biologische manier van boeren en het agrarisch natuurbeheer bevatten de weilanden van De Zeekraal vele gras- en plantensoorten. Dit gevarieerde dieet voor de schapen zorgt voor een heerlijke melk en kaas.

De Zeekraal maakt diverse biologische schapenkazen. De schapenkaas met zeekraal is hun specialiteit. Deze zilte groente halen ze van het Wad en geeft de kaas een letterlijk ziltige smaak.

Zilte Duinkaas

Naast schapenkaas maken Gerben en Jolanda ook een kaas van eigen schapenmelk en koeienmelk van collega-boer Cupido op Terschelling. Het is een rauwmelkse kaas met een eetbare natuurkorst.

Grijze Duinkaas

Ook maakt De Zeekraal een rauwmelkse koeienkaas van Terschellinger melk en gerijpt in een bunker op het eiland. De korst ontwikkelt een grijze kleur. Sinds 2018 is deze kaas op de markt en won dat jaar de prijs voor ‘beste noviteit’ op de Kaas- en Delicatessenbeurs.

Handcrème & zeep

Van de eigen schapenmelk maakt De Zeekraal ook handcrème en zeep. De verse biologische schapenmelk in deze cosmetica zijn bijzonder. Voor de crème voegen ze goudsbloemolie, wolvetolie en vitamine E toe. Het is een huidherstellende, verzachtende en lekker geurende handcrème.

Ook maken ze zeep op traditionele wijze. Het proces van het verzepen van schapenmelk duurt 6 weken. Het levert een zachte, schuimende zeep op.

Voor een heerlijke boeren eilandbeleving of overnachting ben je welkom bij De Zeekraal

Op de boerderij van De Zeekraal ben je altijd welkom voor een heerlijke eilander beleving. Naast de kaasmakerij hebben ze de Waddengoud boerderijwinkel, ijsmakerij en overnachtingen in ingerichte tenten van Het Betere BoerenBed (glamping). Tijdens een rondleiding op het boeren erf kun je alles van de boerderij zien. En dagelijks haalt Gerben de schapen van het land om te melken. Ook dat kun je zien.

Schapenmelkijs
Voor het maken van het schapenmelkijs halen ze de ingrediënten zoveel mogelijk dichtbij huis vandaan. Zo leveren de buren cranberry’s en aardbeien, halen ze de honing rechtsreeks van een imker en komen de duindoornbessen uit het Waddengebied.

BoerenBed glamping
Bij De Zeekraal kun je terecht voor een glamping vakantie. Bijzonder is dat je hier terug in de tijd gaat voordat er elektriciteit was. In een volledig ingerichte tent zonder wifi, televisie, mobiel en andere elektrische apparatuur. Je boodschapjes kun je in de boerderijwinkel doen, eitjes kun je uit het kippenhok halen en ’s avonds kun je gezamenlijk eten of bij genoeg animo pizza’s bakken in de hout gestookte broodoven.

Boek je verblijf bij De Zeekraal bij BoerenBed

Foto: BoerenBed