WaddenWier kweekt zeewier op Texel in vers en gezuiverd zilt bronwater uit de Texelse bodem. Het bedrijf teelt de groente op milieuvriendelijke wijze in bassins vlakbij de Texelse duinen. De meeste zeewier drogen ze volgens een speciale methode, zodat vitamines en mineralen zoveel mogelijk bewaart blijven. Een smakelijk product met een zilte truffelachtige smaak.

Bestel zeewierproducten bij WaddenWier

De teelt vindt plaats in grote betonnen bassins waar dagelijks uit geoogst kan worden. Na het oogsten spoelen ze de zilte groente en maken ze het schoon. Het grootste deel drogen ze en verpakken ze voor consumptie. Door een bijzondere droogmethode ontstaat een smakelijk product met een zilte, truffelachtige smaak.

Zeewier bevat een overvloed aan gezonde voedingsstoffen zoals calcium, natrium, ijzer en jodium en vormt een bron van vitamine A, C en E en bevat veel eiwitten. Kortom: een echte superfood.

In samenwerking met de Salt Farm Foundation, doet WaddenWier tevens onderzoek naar het ontwikkelen van een biologische meststof op basis van zeewier.

Foto: © WaddenWier.