De stichting Wadloopcentrum Pieterburen organiseert vanuit Lauwersoog wadlooptochten varierend van eenvoudige zwerftochten tot uitdagende oversteken en diverse wadlooparrangementen met een boottocht en bezoek aan Schiermonnikoog.
Boek je wadlooparrangement bij Wadloopcentrum Pieterburen

In 2012 is het Wadloopcentrum Pieterburen bekroond met Waddengoud. De wadlooparrangementen ‘Het wad en het eiland’ en ‘De reddingboot vaart uit’ hebben het Waddengoud streekkeurmerk gekregen. Daarnaast mag het Wadloopcentrum het logo Werelderfgoed Waddenzee dragen en werden ze uitgeroepen tot het beste natuuruitje door Nature’s Gift. Het Wadloopcentrum Pieterburen vierde in 2013 haar 50 jarig bestaan.

Wadlooparrangement  ‘Het wad en het eiland’
Vanuit Lauwersoog vaar je naar de zeehonden in de Waddenzee. Onderweg legt een gids je uit over de natuur van de Waddenzee. Daarna van boord voor een wandeling op het Wad van ongeveer 1,5 uur naar Schiermonnikoog. Op het Waddeneiland fiets je naar het breedste strand van Europa voor een partijtje strandgolfen. Je kunt daarbij kiezen voor een maaltijd van streekproducten bij Waddengoud restaurant Ambrosijn. Daarna op de fiets naar de veerdam waar het schip ligt te wachten voor de terugvaart naar Lauwersoog.

Wadlooprrangement ‘De reddingboot vaart uit’
Met de voormalige reddingsboot van de gebroeders Luden vaar je de Waddenzee op. Je voelt de sensatie van het schip en de deining. Daarna naar Schiermonnikoog. Je fietst naar het dorp voor een maaltijd met streekproducten bij Waddengoud restaurant Ambrosijn of je gaat strandgolfen op het breedste strand van Europa. Je kunt ook kiezen voor beide. Daarna naar de veerdam en met de veerboot terug naar Lauwersoog.

Wadloopcentrum Pieterburen logo