Sinds 2008 organiseert Oan ‘e dyk wadlooptochten en wadexcursies bij Paesens-Moddergat in Friesland. Ook staat er een culinaire wadlooptocht op het programma, waarbij je zeevoedsel gaat zoeken op het Wad en bij terugkomst ga je de vangst bereiden en opeten.

Bekijk de agenda en boek je wadlooptochten bij Oan ‘e dyk (telefonisch reserveren)

Onder begeleiding van Wadloopgids en gastheer Harm Jan Wilbrink kun je de volgende wadlooptochten maken.

Wadlooptocht ‘Zwerftocht Zoutkamperlaag’

Een wadlooptocht naar de vaargeul Zoutkamperlaag langs Schiermonnikoog. Een tocht van ongeveer 8 km. Duur: ruim 2 uur. Een goed begaanbare tocht door een afwisselend Waddenlandschap. Onderweg passeer je een geul waar je tot ongeveer je knieën in het water komt. De tocht is inclusief koffie, thee en fris.

Waddenexcursie ‘Wadpieren en andere dieren’

Een Waddenexcursie voor jong en oud. Duur 2 uur over een afstand van 3 km. Een korte excursie waarbij je gaat kijken wat er allemaal leeft op ’t Wad. Inclusief koffie, thee en fris. Het mogelijk de tocht te combineren met diverse menu’s van streekproducten.

Culinaire Waddenexcursie ‘Eten uit de zee’

Deze culinaire Waddenexcursie combineer je met de Waddenexcursie ‘Wadpieren en andere dieren’ of de Wadlooptocht ‘Zwerftocht Zoutkamperlaag’.

Duur: 3 uur. Op het wad bekijken je wat er aan eetbaars te vinden is. Je zoekt schelpdieren, zoals kokkels, mossels, alikruiken en Japanse oesters en planten zoals zeekraal. Samen met een ouderwets gebakken vis en patat ga je de vangst bij terugkomst bereiden en proeven. Inclusief koffie, thee en fris.