De meer dan 100 jaar oude Klipper Najade kun je boeken voor bijzondere zeilarrangementen en zeiltochten. De Najade vaart op het Nederlandse, Duitse en Deense deel van de Waddenzee. Gekruid & Geroerd (ook Waddengoud) verzorgt de catering aan boord.

Boek je reis bij Klipper Najade

Zeilarrangementen
Klipper Najade heeft voor het gehele jaar arrangementen en tochten op de planning staan. De meeste arrangementen kunnen zij ook op andere data organiseren. Sommige arrangementen zijn seizoensgebonden. Daarnaast is een gewone zeildagtocht zonder extra’s altijd mogelijk.

Bij alle tochten verzorgt Gekruid en Geroerd de catering. Ook Gekruid en Geroerd heeft het Waddengoud keurmerk. Alle arrangementen zijn inclusief drankjes.

Voor de arrangementen werkt de Najade veelal samen met verschillende kleine bedrijven in het gebied rondom het Lauwersmeer.

Bijzondere plekjes op de Wadden
De Najade  komt op de meest bijzondere plekjes van de Waddenzee,  zoals het pittoreske haventje bij De Cocksdorp op Texel, lunchen op een zandbank of naar het Duitse Waddeneiland Neuwerk. Dit is een eiland waar al het transport nog met paard en wagen over het Wad naar Cuxhaven gaat. Uiteraard is er nog veel meer te ontdekken op de Wadden waar je alleen per klipper kunt komen.

Wadloopgids
De bemanning is gediplomeerd Wadloopgids dus ook een zandbank is een ware belevenis.

Duurzaam
Aan boord gebruikt de Najade alleen afbreekbare zeep en zeilen ze nog écht duurzaam. Dit betekent bij hen: bij binnenkomst van de havens de klipper zover mogelijk laten  uitzeilen, tot op de laatste cm over een zandbank kruisen en de rust hebben om soms gewoon te accepteren dat je niet verder komt.

Een trip met de Najade is ideaal voor de rustzoeker, het gezin, teambuilding en jongeren. En voor de mensen die nog sportiever willen, ze zeilen ook wedstrijden.