De Willem Jacob is een historische eenmastklipper en is gebouwd in 1889. Je kunt met de De Willem Jacob zeiltochten op de Waddenzee en naar de Waddeneilanden maken vanuit Groningen of Friesland. Je kunt zelf bepalen waarheen en hoe lang. 

Vraag een offerte aan bij De Willem Jacob

Bovendeks is het authentieke schip gericht op sportief zeilen. Benedendeks is een comfortabele accommodatie voorzien van open haard, veel daglicht en comfortabele banken.
De Willem Jacob heeft nog steeds de mooie houten luikenkap die afstamt van de periode dat ze met vracht voer. Ze zijn gemaakt van mooi verweerd, grijs hout. Je kunt er op zitten, lopen en ook heerlijk in de zon liggen. Er is volop ruimte. Op het achterdek zijn comfortabele bankjes. Hier kun je rustig en veilig genieten van de activiteiten aan dek. De schipper staat hier ook aan het stuurwiel, en kan je van alles uitleggen over het schip en wat er gebeurt.

De opbouw van het schip – de roef – heeft zijn houten zijkanten weer terug gekregen, daardoor ziet ze er origineel uit. Ook de mast en alle andere rondhouten zijn nog van hout gemaakt.

Garantie voor prachtige zeiltochten op ’t Wad.

Eilandhopper

Ga mee eilandhoppen op de Waddenzee aan boord van een historische zeilklipper. Je kan een enkele overtocht boeken, maar ook een hele week meezeilen. Tijdens het eilandhoppen kun je aan boord overnachten, maar het is ook mogelijk om zelf een hotel, camping of bed & breakfast te organiseren. De Willem Jacob vormt samen met klipper De Avontuur de zeilende dienstregeling Eilandhopper.