7 km, Den Andel
Natuur & landbouw

De route die je nu gaat lopen is de Waddengoud Foodwalk van ruim 6,5 kilometer. Een route waarbij je vele wilde eetbare planten uit deze regio tegenkomt. Deze bespreken we, we geven culinaire tips en soms een verzorgende tip en zelfs een enkele waarschuwing. Ook geven we je een recept van elk wild gewas mee naar huis.

Route Foodwalk Tussen Den Andel en Warffum

Daarnaast komen ook de landbouwgewassen graan en aardappelen uit deze streek en de historie ervan aan de orde. Zo hebben RAS© patat en Brinta hier hun wortels en vertellen we je leuke weetjes over deze oer-Hollandse producten waar maar weinig mensen van op de hoogte zijn! De Waddengoud dichter Gritter heeft zich door het graan en de aardappelen laten inspireren en heeft twee gedichten geschreven voor de route.

Start- en eindpunt is Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel. Hier kun je de auto parkeren en alvorens je van start gaat eventueel wat drinken, naar de wc gaan et cetera. Andledon is de met Waddengoud bekroond culturele hotspot van het Hogeland die wekelijks een voorstelling organiseert. Een flyer met de komende activiteiten ligt voor je klaar.

Daarnaast is er nog veel meer mogelijk, kijk vooral even rond op het terrein.

De naam van het erf en het bedrijf komt voor het eerst voor in een document uit circa 900 na Christus. Het betekent zoveel als de ‘plaats bij het kweldergras’. Welkom dus aan het Wad!

Beleef de Foodwalk ‘Tussen Den Andel en Warffum’ als audiotour via de izi.TRAVEL app

De route loop je met de izi.TRAVEL app. Waddengoud dichter Gritter van Cultuurerf Andledon neemt je via de app mee en vertelt je de verhalen van de foodwalk.

  1. Download izi.TRAVEL voor iPhone/iPad
  2. Download izi.TRAVEL voor overige mobiele apparaten (Android)
  3. Na installatie, open de app en zoek op Foodwalk Den Andel.
  4. Start de route.

Offline routes beleven via izi.TRAVEL

De routes kun je vooraf (bijvoorbeeld via WIFI) ook volledig downloaden via de app. Op die manier kun je de app offline gebruiken zonder gebruik te maken van mobiele data. Voor mensen met beperkte mobiele abonnementen is dit een uitkomst.

TIP! Zorg voor een volgeladen smartphone

Het is aan te raden de app te gebruiken met een volgeladen telefoon. Als Andledon open is, kun je telefoons daar opladen.

Geniet van de Foodwalk!

Visit Wadden

De route van de Foodwalk is ook te vinden op de website van Visit Wadden.

Initiatiefnemers

De route is een initiatief van Waddengoud in samenwerking met Cultuurerf Andledon en Gaia Kruiden.

Mede mogelijk gemaakt door de Provincie Groningen.

Provincie Groningen

 

Foto en headerfoto: © Waddengoud.