De Wilhelmina is een tweemastklipper van meer dan 126 jaar oud.  Met een aantal 1-, 2- en 4- persoonshutten is het een uiterst comfortabel verblijfsschip. Er zijn 3 toiletten en douches aanwezig. De verblijfsruimte is ruim opgezet en vindt aansluiting aan de ruime en goed geoutilleerde keuken. Op dek zijn meerdere zitbanken. Het schip vaart vanuit Harlingen voornamelijk op de Waddenzee.

Bekijk & reserveer een zeilreis van zeilklipper Wilhelmina

Koken met streekproducten

Groepen aan boord kunnen er voor kiezen of ze voor zich zelf zorgen, of dat ze het zorgen deels of helemaal aan Harriët en haar team overlaten.

Daarnaast worden meerdere reizen per jaar gereserveerd voor alleen reizigers, stellen en gezinnen. Je boekt je eigen hut en wordt volledig verzorgd. Dit houdt in dat schipper Harriët Stalman haar culinaire vaardigheden toepast om mooie culinaire 3 gangen maaltijden te maken, vooral met streekproducten. Harriët volgt hiervoor ook workshops bij Marco Poldervaart, de bekende chef van het Havenmantsje in Harlingen.

Harriët is al jaren bezig met duurzaam leven en varen en daarnaast met haar hobby: lekker koken met vooral natuurlijke c.q. streekproducten. De gerechten die worden aangeboden voldoen ook aan de eisen van Waddengoud. De kookkunst van Harriët staat borg voor een mooi, gedifferentieerd aanbod van met zorg uitgezochte ingrediënten. De meeste gebruikte producten zijn streekproducten, waarvan een aantal Waddengoud gecertificeerd.

Schipper Harriët Stalman

“Het werken met mensen vind ik heel fijn, iedere groep is weer anders en elke groep vraagt om een andere manier van aandacht. Daar probeer ik zo goed mogelijk op in te spelen, het is tenslotte de vakantie en vaarbeleving van onze gasten die centraal staat bij ons.

Zelf zeil ik al sinds 1987 op het Wad, een prachtig gebied waar ik niet op uitgekeken raak. Daarbij hou ik ontzettend van die mooie oude schepen.

In 2013 ben ik getrouwd met Roel, hij heeft zijn eigen werk als schipper op de binnenvaart. Als Roel thuis is vaart hij regelmatig mee op de Wilhelmina, zeilen is zijn lust en leven. Bij het wedstrijdzeilen is hij degene die de strategie bepaald en aan het roer staat. En bij de volledig verzorgde reizen, is hij niet alleen de schipper, maar helpt ook nog eens in de keuken. 

Harriët Stalman

 

Foto: © Klipper Wilhelmina (Facebook)